Atlastican palvelut kaivoksille

Atlastica yhdistää uuden teknologian ja kahden vuosikymmenen ammattitaidon maanmittausalalla. Tuloksena on korkeatasoista palvelua ja osaamista sekä mittatarkkaa aineistoa, joilla projekti edistyy nopeasti ja kustannustehokkaasti.

 • Pintamallit
  3D-malli maaston pinnan muodoista esimerkiksi tilavuuksien, kaatojen yms. laskentaan.
 • Tilavuuslaskennat
  Määritä tarkasti kuinka paljon materiaalia alueella on.
 • Painumamittaukset
  Kertaluontoinen tai jatkuva alueen painumamittaus.
 • Korkeuskäyrät
  Korkeuskäyrät alueen maastosta piirustusten pohjaksi tai tueksi.
 • Pistepilvet
  Tarkka pistepilvimalli alueesta auttaa suunnittelussa ja laskelmissa.

Kaivoksen laajaa pinta-alaa on helppoa ja nopeaa mallintaa ilmasta käsin kuvatulla aineistolla. Atlastica toteuttaa UAV-lentoja, joiden tuotoksena saadaan tarkka 3D-malli kohteesta. Kyseinen menetelmä on erittäin turvallinen, sillä alueella ei tarvitse liikkua jalan mittalaitteistojen kanssa. Se on myös nopea verrattuna perinteisiin menetelmiin.

Kun alueen yli lento ei ole vaihtoehto, tarjoaa Atlastica ratkaisuksi Riegl:n edistynyttä laserskanneria, jonka avulla voidaan tallentaa maasto viiden millimetrin tarkkuudella. Nopeaa ja luotettavaa keilainta käyttämällä Atlastica kykenee tuottamaan tarkan pistepilven kohteesta, joka voidaan jatkojalostaa tarvittavaksi dataksi kuten pintamalliksi tai korkeuskäyriksi. Myös tilavuuslaskenta onnistuu pistepilven avulla. Atlastican palveluihin sisältyy myös skannausaineiston käsittely mainosmateriaaliksi korkearesoluutioisten kuvien ja videoiden muodossa, sekä pistepilvestä että oikeasta maailmasta.