Ilmakuvaus ja fotogrammetria

Ilmateitse kuvaamme suuretkin alueet nopeasti

Edistyneen UAV-fotogrammetrian avulla kuvaamme suuretkin alueet nopeasti. Muodostamme kerätystä datasta jalostetun 3D-mallin avulla projektissasi tarvittavat aineistot, kuten pintamallit, tilavuuslaskennat, korkeuskäyrät, pistepilvet ja ortomosaiikit.

Huipputarkkaa ja laadukasta ilmakuvausta

Dronella kuvattu aineisto sopii erinomaisesti suurille maastoalueille, kuten soramontuille ja maanteille, mutta myös kaupunkiympäristössä rakennusten ja infrastruktuurin, kuten teiden ja siltojen mallintamiseen. Muilla menetelmillä ei saavuteta yhtä luonnollisen näköistä lopputulosta.

 • Suomessa suunniteltu ja valmistettu UAV-kopteri
 • Huippuluokan ohjelmisto kuvien ja aineistojen hallintaan
 • Tarkkuus peräti 20-30 mm
 • 30 min. lentoaika kattaa 90 hehtaaria

 

Kiinnostuitko?

Kerro miten tavoitamme sinut, niin palaamme
asiaan mahdollisimman pian.

Näin prosessi toimii

Lentosuunnitelman määrittäminen

Ensin määritellään reitin kohdepisteet, joiden kautta autopilotti ohjaa dronea.

Kuvaus tasaisin väliajoin

Automatiikka ajastaa kuvaamisen, ja kuvanottohetkellä tallentuu myös paljon muuta tietoa.

Kartoitusten kokoluokka

Dronet ovat parhaimmillaan 1-5 neliökilometrin laajuisten aluiden kartoituksissa.

Kuvaprosessointi

Meiltä löytyy markkinoiden huippua edustava ohjelmisto kuvien yhdistämiseen ja aineistojen laskentaan.

Pintamallit ja tilavuuslaskennat

Pistepilvi voidaan jatkojalostaa dataksi, kuten pintamalliksi. Tilavuuslaskentakin onnistuu, sillä voimme määrittää alueen materiaalien määrän tai kuinka paljon materiaalia tarvitaan projektin edistämiseksi.

Korkeuskäyrät ja pistepilvet

Dronen avulla selviää alueen maastosta tarkat korkeuskäyrät piirustusten pohjaksi tai tueksi. Suunnittelua ja visualisointia auttaa myös tarkka pistepilvi, joka säilyttää alueen luonnolliset värit ja varjot.

Tutustu Työnäytteisiin

Usein kysyttyä

 • Milloin dronea kannattaa käyttää?

  Dronen avulla laskennalliset tulokset saadaan suurilla alueille perinteisiä mittausmenetelmiä ripeämmin ja kustannustehokkaammin. Yleisiä sovellusalueita ovat esimerkiksi maanmittaus ja kartoitus sekä väylä- ja infrasovellukset. Esimerkiksi kiinteistöjen vesikattojen tarkastuskuvaukset sujuvat dronella todella kätevästi.

 • Minkälainen drone teillä on käytössä?

  Käytämme kotimaista GeoDrone X4L:ää, joka on kokoluokkansa tehokkain miehittämätön ilma-alus. Kuvauskunnossa sen lentopaino on noin 5 kiloa, ja yhdellä lennolla voidaan kartoittaa jopa 90 hehtaarin alue. Kompaktien, vaikeapääsyisten ja vaarallisten kohteiden mittaaamisessa se on vertaansa vailla.

 • Onko ilmakuvauksesta hyötyä markkinoinnissa?

  Kokemuksemme mukaan palvelustamme hyötyvät erityisesti erilaiset matkailu- ja tapahtumajärjestäjät, kuten iglukylät, jotka haluavat esitellä laajaa aluetta visuaalisesti näyttävällä tavalla. Palveluihimme sisältyy skannausaineiston käsittely mainosmateriaaliksi korkearesoluutioisten kuvien ja videoiden muodossa, sekä pistepilvestä että oikeasta maailmasta.